13 Αυγούστου 2012

Κοσμοθεωρίες!..













Άντε τώρα να πιστέψεις
πως η γη κινείται…
«ενώ τα πάντα μένουν
στάσιμα αιώνια!..»

Αναλώσιμα είδη,
τα αισθήματα ίδια…
«φρεσκοβαμμένες προσόψεις
να ξεγελούν, με τα χρόνια!..»

15 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ.ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΤΩΣΕΙ Η'ΟΤΙ ΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ-ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ Η'ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΓΝΩΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΣΟΥΝ ΑΡΩΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
    ΦΙΛΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, "δεν είναι αυτό που νομίζεις..."
      Το διάβασες(άρα και το είδες) επιφανειακά το όλο θέμα.
      Αν και είμαι της άποψης, ο ποιητής αμέτοχος πρέπει να μένει, αν επιμένεις σου χαρίζω τη ματιά μου...

      Διαγραφή
  2. Αν πρόκειται για τον βουτσά ...μάλλον τού χάλασε το CapsLock

    Μαϊμουτσέλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!

      Όλα τα θυμάσαι και τα παρατηρείς...άρα δεν είναι ο γιώργος ο ανώνυμος...

      Σέρλοκ Χόλμς

      Διαγραφή
  3. ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΙΔΗ.ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ:ΑΓΑΠΗ,ΧΑΡΑ ,ΦΟΒΟ,ΘΛΙΨΗ....ΕΤΣΙ,Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΤΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΝΑΟ ΚΥΚΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ''ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ''ΕΙΝΑΙ'' ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΞΕΓΕΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΕ!..μ' "έστειλες".

      Τι εξέλιξη είναι αυτή...φροντιστήριο έκανες;
      Τώρα το διάβασες σωστά(...χωρίς να χρειαστείς τα ματάκια μου!)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Συγχωρεμένος...λίγη περισσότερη προσοχή θέλει(...αν κι όπως μου απόδειξες, εσύ τα "παίρνεις εύκολα!")

      Διαγραφή
    2. ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ.ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΑΣ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΩΣΤΕ ΟΛΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε/η, δεν έχει σημασία, ποτέ δεν είχα εγώ την πρόθεση να σε προσβάλω, δεν είναι του χαρακτήρα μου άλλωστε κάτι τέτοιο...το "φροντιστήριο" που ανάφερα έχει να κάνει με την ευχάριστη έκπληξη μου(με χιουμοριστικό τρόπο), πως με μια δεύτερη προσεκτική ματιά το "έπιασες" το νόημα...ίσα ίσα που σ' επαίνεσα κιόλας και πραγματικά είσαι "ταλεντάκι".

      Όσο για τ' άλλα ανώνυμα σχόλια(...κ' εσύ με ανωνυμία υπογράφεις) ουδεμία σχέση έχω(...μάλλον κανένας ανάγωγος μαθητής μου θα 'ναι, που με ζηλεύει να υποθέσω!..)

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ τα παίρνω...

    άκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χούφτωστη...χούφτωστη

    DSK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΟΥ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΕΣΤΟΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤH ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΦΙΛΙΚΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΑΚΑ ΛΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΕΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΄΄ΦΙΛΕ'' ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΣ.ΖΗΤΩ ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΒLOG.ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥ.ΝΑ 'ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έγινε ρε παιδιά;
    Έλειψα για λίγο και κάνατε το "σπίτι μου" μπορντέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή